Blogi

Erakordne lugu sellest, kuidas Stalini tütar murdis end oma isa varjust vabaks

1. juunil kell 22 esilinastub Viasat History kanalil uus paeluv dokumentaalfilm „Svetlana: mu isa oli Jossif Stalin“. See film viib vaatajad haaravale teekonnale külma sõja aegadesse, mil Jossif Stalini tütar Svetlana 1967. aastal läände põgenes.

Dokumentaalfilmis „Svetlana: mu isa oli Jossif Stalin“ harutatakse lahti Svetlana eluraskuseid ajal, mil ta tahtis iga hinna eest oma kurikuulsa isa Jossif Stalini lämmatavast varjust vabaks murda. Stalin oli 20. sajandil poliitiliselt, sotsiaalselt, kultuuriliselt ja majanduslikult tähtis inimene: ta kujundas Venemaast, sõjast räsitud põllumajandusriigist, sõjamasina, mida juhib raudne rusikas. Stalini isiklikust elust räägitakse harva.

Ajaloolised arhiivikaadrid, animatsioonid ja ülestähendused Svetlana eluloost annavad temast elava ja isikliku ülevaate ning näitavad, kuidas ta elukogemused mõjutasid tema peret ja tollast poliitikat. Dokumentaalfilmis „Svetlana: mu isa oli Jossif Stalin“ heidetakse valgust vähem tuntud peatükile ajaloos ning kirjeldatakse värske pilguga võimu komplekssust, peredünaamikat ja inimese identiteeti 20. sajandi ühel kõige tormilisemal ajal.

„Svetlana: mu isa oli Jossif Stalin“ – lummav ja haarav lugu vaprusest, mässust ning vabaduseotsingutest – esilinastub ainult Viasat History kanalil 1. juunil kell 22.

Treiler

Programm

Kust meid vaadata

Sünopsis

Svetlana: mu isa oli Jossif Stalin

Dokumentaalfilm viib meid ajas tagasi külma sõja perioodi, kus tutvume Jossif Stalini tütre Svetlanaga, kes alustas 1967. aastal hulljulget teekonda Läände. Jälgime tema raskusi enda isa varjust lahtirebimisel ning näeme, milline mõju oli sel tema perele ja toonasele poliitilisele olukorrale. Dokumentaalfilm maalib Svetlana teekonnast ja kaasaegsest poliitikamaastikust ajalooarhiivide, animatsioonide ja inimeste meenutuste abil värvika pildi.

Sarnased saated