Blogi

Avastage koos Don Wildmaniga varjatud saladusi sarjas „Maa-alused linnad“ – esilinastus augustis Viasat History kanalil

Viasat History kutsub vaatajaid põnevale teekonnale koos tuntud ajalooränduri Don Wildmaniga, kes reisib sarja „Maa-alused linnad“ kõige uuemas hooajas Ameerikasse, Horvaatiasse, Mehhikosse ja Türki. „Maa-alused linnad“, mis esilinastub 1. augustil kell 22.00 Viasat History kanalil, heidab valgust varjatud ja sageli unustusse vajunud maa-alustele rajatistele, mis on mänginud inimajaloos suurt rolli. Sarjas kombineeritakse ajaloouuringud ja kohapealsed avastusretked tipptasemel tehnoloogiaga, nagu 3D-kaardistamine ja pinnaseradar, et tuua päevavalgele maa-alused imed ja viia vaatajad virtuaalringkäigule läbi iidsete katakombide, salajaste sõjavarjendite ja ääretute maa-aluste linnade, mille olemasolust ei olnud paljudel aimugi.

Igas osas avaneb ainulaadne võimalus avastada maa-aluseid paiku, mida tsivilisatsioonid kasutasid mitmesugustel eesmärkidel, näiteks varjualuse, varjendi või ka ülistus- ja matmispaikadena. Samal ajal otsib Wildman vastust igavikulisele küsimusele: „Mis siin juhtus?“ Sarja „Maa-alused linnad“ uues neljandas hooajas viib Wildman vaatajad hämmastavale maa-alusele teekonnale, et avastada peidetud maailmu ja tõmmata loor minevikusaladustelt.

Wildman võtab ette rännaku muistsete varemete alla, et mõista võimsa Maiade tsivilisatsiooni tegelikku saatust. Lisaks sukeldub ta Suure järvistu sügavusse, et leida üleujutatud koobastest tõendeid salapärase kogukonna kohta, kuhu võisid kuuluda Ameerika esimesed elanikud. Don paljastab teedrajava kaardistamistehnoloogia abil ohtlikud tundmatud paigad, mis peituvad Ameerika linnade all. Samuti avastab ta ülisalajasi sõjaväe ja valitsuse tunneleid, kergitades saladuskatte tehnoloogialt, mille abil saab ehitada terveid maa-aluseid linnu.

Türgis rändab ta hiiglaslikes maa-alustes linnades, kus võis asuda Maa kõige esimene tsivilisatsioon, ja sammub 10 000 asteegi jälgedes mõistmaks, miks nad pärast Mehhikost põgenemist müstiliselt haihtusid. Ta uurib ka templirüütlite kindlust, püüdes leida vastuseid teooriale, mille kohaselt oli see salajane kogukond seotud Ameerika asutajatega. Lisaks käib ta Horvaatia hiljuti avastatud varemetes ja koobastes ning räägib tõsielulise loo muljetavaldavast piraadikuningannast, kes hakkas vastu Rooma impeeriumile.

Selle kaheksaosalise sarja iga jagu viib vaatajad ajas tagasi, sest Wildman äratab oma eksperditeadmiste ja nakkava uudishimuga ajaloo taas ellu. „Maa-alused linnad“ on Viasat History kanalil alates 1. augustist neljapäeviti kell 22.00.

Treiler

Programm

Sünopsis

Maa-alused linnad

Don Wildman on juba aastakümneid püüdnud televisioonis vastata igavikulisele küsimusele “Mis siin juhtus?”. Kirglik ajaloohuviline seikleja Wildman üritab oma uurimisretkedel teel heita valgust meie mineviku kõige painavamatele saladustele. Oma teekonnal sukeldub Wildman Newfoundlandi lähistel jäämägesid otsima, sumpab läbi Londoni labürindi taolise kanalisatsiooni ja ronib Etioopia majesteetlike mägede otsa, et rännata Maa äärealadele ajaloo karmimatesse kohtadesse, kus legendide taustal kooruvad välja hämmastavad lood ja mille seintesse on raiutud inimintriigide ajalugu. Sarja neljandas hooajas laskub Wildman keerukate maa-aluste tunnelite, läpatanud hauakambrite ja klaustrofoobiat tekitavate koobaste maailma, et lahendada maailma eri paikade kaua hoitud saladusi, mis avalduvad üksnes pimedas.

Sarnased saated